Лазерната епилация вече е достъпна

Напълно безопасна за всеки тип кожа дори с тен

Повече информация

Много мъже изполват лазерна епилация

Перманентното обезкосмяване е силно предпочитано от хиляди мъже

Повече информация

Всяка зона по тялото може да бъде третирана

Резултатите са очевидни след първа процедура

Повече информация

Предлагаме широка гама процедури

Антицелулитни процедури, мезотерапия, кавитация, радиочестотен лифтинг, химични пилинги

Повече информация

Как да се грижим за кожата си преди, по време и след лазерна епилация?

Преди да  започнете  лазерна епилация е много важно да получите подробна информация за подготовката ви преди и грижата за кожата след процедурата.

За ефективна и безопасна  лазерната епилация от първата  до последната процедура е много важно да се спазват няколко препоръки:

  1. Не бива да се излагате на интензивно слънце (плаж) или солариум поне 2 седмици преди и след процедурата. Ако сте се излагали на слънце, предупредете терапевта.
  2. Не бива да използвате 2 седмици преди терапията автобронзанти или други продукти за придобиване на изкуствен тен, защото в противен случай има риск от изгаряния на кожата.
  3. Не отстранявайте косъмчетата в зоната на третиране посредством отскубване ( кола маска, епилатор или пинсета) минимум 3 седмици преди лазерна епилация.
  4. Препоръчително е да ги бръснете,подстригвате с тример или да използвате депилиращ крем.
  5. Ако зоната е в областта на лицето можете да използвате тример, ножичка или машинка.
  6. Поне 10 дни преди и след процедурата не използвайте ексфолиращи продукти в зоната на третиране. Същото се отнася и за козметични процедури като микродермабразио и пилинг, поради риск от кожно раздразнение.
  7. В деня или вечерта преди процедурата косъмчетата в зоната трябва да бъдат гладко избръснати. Причината е, че дългите косми намаляват ефекта от процедурата, а и при изгарянето си предизвикват неприятно усещане.
  8. В деня на процедурата не нанасяйте никакви козметични продукти като лосиони, дезодоранти, масла и т.н., защото е възможно да повлияят на терапията. Желателно е кожата да е чиста и измита. При необходимост от използване на дезодорант, трябва да бъде почистен на място.
  9. След лазерна епилация е задължително да се използва слънцезащита. Добре е да не се взема и горещ душ след терапия, особено при епилация на по-големи зони.

Добрите резултати зависят от взаимната Ви работа с терапевта. Информирайте го как се грижите за кожата си и с какви продукти я  третирате, планирате  ли излагане на слънце или солариум и всичко свързано с процедурата. Това може да предотврати неприятни последствия като пигментации, обриви и дори изгаряния.

За безплатна консултация в AV Light, потърсете ни на един от възможните контакти на ТУК