Как да се грижим за кожата си преди, по време и след лазерна епилация?

Преди да  започнете  лазерна епилация е много важно да получите подробна информация за подготовката ви преди и грижата за кожата след процедурата.

За ефективна и безопасна  лазерната епилация от първата  до последната процедура е много важно да се спазват няколко препоръки:

  1. Не бива да се излагате на интензивно слънце (плаж) или солариум поне 2 седмици преди и след процедурата. Ако сте се излагали на слънце, предупредете терапевта.
  2. Не бива да използвате 2 седмици преди терапията автобронзанти или други продукти за придобиване на изкуствен тен, защото в противен случай има риск от изгаряния на кожата.
  3. Не отстранявайте косъмчетата в зоната на третиране посредством отскубване ( кола маска, епилатор или пинсета) минимум 3 седмици преди лазерна епилация.
  4. Препоръчително е да ги бръснете,подстригвате с тример или да използвате депилиращ крем.
  5. Ако зоната е в областта на лицето можете да използвате тример, ножичка или машинка.
  6. Поне 10 дни преди и след процедурата не използвайте ексфолиращи продукти в зоната на третиране. Същото се отнася и за козметични процедури като микродермабразио и пилинг, поради риск от кожно раздразнение.
  7. В деня или вечерта преди процедурата косъмчетата в зоната трябва да бъдат гладко избръснати. Причината е, че дългите косми намаляват ефекта от процедурата, а и при изгарянето си предизвикват неприятно усещане.
  8. В деня на процедурата не нанасяйте никакви козметични продукти като лосиони, дезодоранти, масла и т.н., защото е възможно да повлияят на терапията. Желателно е кожата да е чиста и измита. При необходимост от използване на дезодорант, трябва да бъде почистен на място.
  9. След лазерна епилация е задължително да се използва слънцезащита. Добре е да не се взема и горещ душ след терапия, особено при епилация на по-големи зони.

Добрите резултати зависят от взаимната Ви работа с терапевта. Информирайте го как се грижите за кожата си и с какви продукти я  третирате, планирате  ли излагане на слънце или солариум и всичко свързано с процедурата. Това може да предотврати неприятни последствия като пигментации, обриви и дори изгаряния.

За безплатна консултация в AV Light, потърсете ни на един от възможните контакти на ТУК