Лазерната епилация вече е достъпна

Напълно безопасна за всеки тип кожа дори с тен

Повече информация

Много мъже изполват лазерна епилация

Перманентното обезкосмяване е силно предпочитано от хиляди мъже

Повече информация

Всяка зона по тялото може да бъде третирана

Резултатите са очевидни след първа процедура

Повече информация

Предлагаме широка гама процедури

Антицелулитни процедури, мезотерапия, кавитация, радиочестотен лифтинг, химични пилинги

Повече информация

Химичен пилинг

Стимулиране и обновяване на клетките на епидермиса, изработването на колагенови влакна в дермата, подмладяването и създаването на гладка и равна текстура на кожата.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ХИМИЧНИЯ ПИЛИНГ ?
Пилинг произлиза от английския глагол „tо peel“, което означава „беля се”, “лющя се“.

Химичният пилинг е процедура, която предизвиква контролирано премахване на увредени епидермални слоеве. Целта е  стимулиране и обновяване на клетките на епидермиса, изработването на колагенови влакна в дермата, подмладяването и създаването на гладка и равна текстура на кожата. 

КАКЪВ Е МЕХАНИЗМА НА ДЕЙСТВИЕ НА  ХИМИЧНИЯТ ПИЛИНГ ВЪРХУ КОЖАТА ?
Химичният пилинг представляват обработване на кожата, чрез външно приложение  на различни ексфолиращи разтвори, с цел видимо подобряване на тъканната структура.

Това въздействие предизвиква химична ексфолиация, чиято дълбочина зависи от използваната киселина, нейната концентрация, начина на приложение и състоянието на кожата. Може да  се постигне  регенеративно, оздравяващо или превантивно действие.

КАКВИ ВИДОВЕ ПИЛИНГ ИМА?

 •  Механичен – има повърхностно действие и може да се отнесе към почистващите процедури
 •  Химичен – работи се с  професионални разтвори
 •  Лазерен – изисква специална апаратура

В зависимост от това на каква дълбочина се извършва химичният пилинг бива:

 

 • Повърхностен пилинг (с алфа-хидрокси киселини – гликолова, млечна или друга плодова киселина) коригира фините бръчки, сухата кожа и леките пигментации, свива порите.
 • Средно-дълбокият пилинг (най-често с трихлороцетна киселина) повлиява по-дълбоки линии и бръчки, редуцира белезите от акне, които остават след преминаване на активната фаза на заболяването и премахва по-тъмните пигментации.
 • Дълбокият пилинг (въздейства дълбоко в структурите на кожата) е съпроводен със сериозно излющване и корекция на дълбоките дефекти, но рядко се прилага в ежедневната дерматологична практика.

С КАКВИ  ВЕЩЕСТВА СЕ ИЗВЪРШВА ХИМИЧНИЯТ ПИЛИНГ?
Веществата, които се прилагат при химичния пилинг се използват в различна концентрация и за различна продължителност. Това определя дълбочината на пилинга.

През последните 20 години в практиката широко навлезе пилингът с алфа – хидрокси киселини. 

Алфа – хидрокси киселините са органични киселини. Те са плодови киселини, които се срещат в природата. 

Гликоловата киселина е понастоящем една от широко използваните киселини от тази група.Тя с най-малка молекула от всички алфа-хидрокси киселини и поради тази причина лесно прониква през кожата. В природата гликоловата киселина се съдържа в захарната тръстика, захарто цвекло и неузрялото грозде. 

Млечната киселина се съдържа в прясното и киселото мляко. 

Тартаровата киселина /позната още като винена киселина/ се съдържа в сока от грозде. 

Лимонената киселина се съдържа в големи количества в цитрусовите плодове и тютюна.

Напоследък навлезе и пилинга с бадемова киселина /екстракт от горчиви бадеми/ и пирувикова киселина /съдържа се във ферментиралите плодове и в ябълковия оцет/.

КОГА СЕ ПРЕПОРЪЧВА ИЗВЪРШВАНЕТО НА ХИМИЧЕН ПИЛИНГ?

 Химичният пилинг може да бъде терапевтичен и козметичен като би могъл да се приложи в много случаи:

 • За освежаване на кожата 
 • За заличаване на повърхностни и средно дълбоки бръчки
 • При мазна кожа и свръхпроизводство на себум
 • За повлияване на разширени и дълбоки пори
 • За подпомагане терапията при всички форми на акне
 • За заличаване на лунички, тъмни петна и неравномерен тен
 • За премахване на повърхностни белези.

КАК ПРОТИЧА САМАТА ПРОЦЕДУРА? БОЛЕЗНЕН ЛИ Е ХИМИЧНИЯТ ПИЛИНГ?
По време на консултацията терапевта ще избере химичните агенти, подходящи за вашата кожа и ще дискутира с Вас очакваните резултати от пилинга. Самата процедура не изисква специална подготовка. 

Химичният пилинг може да се извърши върху различни участъци на тялото – лице, шия, деколте, гръб и китките на ръцете. 

Процедурата има различно времетраене – от няколко минути до 15-20 мин. Субективното усещане е леко до умерено парене, което изчезва веднага след неутрализиране на киселината. Самото финно излющване на кожата настъпва през следващите 4-5 дни. 

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА ПЕРИОДА НА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ ?
След манипулацията не трябва механично да премахвате белещата се кожа, а да я оставите да падне сама. Нужно е да хидратирате добре третираната зона, да използвате ежедневно слънцезащита и да я подновявате на всеки 2-3 часа поне месец след процедурата. След химически пилинг не бива да се прилагат терапии, които биха могли да възпалят кожата.

Премахването на увредените епидермални слоеве разкрива нова, по-нежна и млада кожа с намалени фини линии и бръчки. Същевременно в дълбочина се стимулира изграждането на нов колаген. Равномерното му натрупване и хоризонтално разполагане в горната папиларна дерма изглажда релефа на епидермиса.

ЗАЩО ХИМИЧНИЯТ ПИЛИНГ НЕ СЕ ИЗВЪРШВА ПРЕЗ ЛЯТОТО ?
Химичният пилинг се извършва през есента, зимата и пролетта. За страните с различно географско положение този период е съответно по-къс или по-дълъг. За нашата страна обикновено е от месец октомври до месец май.

След извършване на химичен пилинг кожата става фоточувствителна. Затова употребата на фотозащитни кремове след пилинг е абсолютно наложително, дори и през зимните месеци.

Изключение в това отношение прави пилинга с бадемова киселина, който може да се извършва целогодишно, дори и през летните месеци.

 

ВЛИЯЕ ЛИ ВИДА НА КОЖАТА ЗА ИЗВЪРШВАНЕТО НА ХИМИЧНИЯ ПИЛИНГ ?

Химичният пилинг може да се извърши при всеки тип кожа – суха, мазна, смесена и при всеки фототип. При периодично извършване химичният пилинг подобрява значително структурата на кожата.

КОЛКО ЧЕСТО МОЖЕ ДА СЕ ПРАВИ ХИМИЧЕН ПИЛИНГ ?
Повърхностен пилинг се прилага веднъж на 7-10 дни, но в зависимост от реактивността и чувствителността на кожата периодът между отделните процедури може да се увеличи или намали. Очакваният резултат обикновено се постига след 3-5 манипулации, като точният им брой е строго индивидуален и се моделира в хода на терапията.

КОГА НЕ СЕ ПРАВИ ХИМИЧЕН ПИЛИНГ ?

 • При употреба на Ретин А, системни ретиноиди, антибиотици от групата на тетрациклините и орални контрацептиви;
 • След дермабразио;
 • При наличие на херпес вирусна инфекция, както и каквото и да е активно инфекциозно състояние;
 • По време на бременност.
ПИЛИНГИ, КОИТО ПРЕДЛАГАМЕ:
Аргилак маска – представлява изключително деликатен пилинг, специално разработен за премахване на отоци по клепачите, тъмни кръгове под очите, финни линии в околоочната зона и има изразен стягащ и лифтинг ефект.
Манделик пилинг

Този пилинг е предназначен за специфично стягане и запълване на кожата.Повдига отпуснатата кожа,като я укрепва,хидратира,подхранва и стимулира обновяването на клетките.Терапията премахва финните линии и подобрява състоянието на по-дълбоките.Ежедневната козметика прониква по-дълбоко, а действието й се засилва. Само след една процедура клиентите отчитат редуциране на фините линии. Оптималните резултати са видими на 56-ия ден след 4 процедури и препоръчания протокол за домашна грижа.

Азелан пилинг –  повърхностен пилинг с азелаинова, салицилова, млечна киселина и арника. Този пилинг е специално създаден за третиране на мазна кожа, акне и розацея. Препоръчва се също и при екзема или много чувствителна кожа. Терапията регулира омазняването, свива разширените пори, действа противовъзпалително, антисептично, комедолитично. Специалното съдържание на арника 5%, противодейства на зачервяването при розацея.

Ферулин пилинг –  повърхностен пилинг с ферулинова, малинова, лимонена и млечна киселина. Този пилинг има има силен антиоксидантен ефект. Той стимулира производството на колаген и хидратира кожата в дълбочина. Много подходящ за фото – старееща  и изложена на неблагоприятни външни влияния кожа, при кожа на пушачи и такава загубила жизнен тонус.

 

Гликолов пилинг – повърхностен пилинг с гликолова, коилова, лимонена, млечна и салицилова киселина. Той е предназначен за застаряваща кожа с пигментационни изменения, мелазма, хиперпигментации. При загуба на тонус и неравномерна повърхност на кожата ( белези от акне ). В резултат на терапията се премахват финните линии и се подобрява състоянието на по- дълбоките се, избелват се пигментациите, изравнява се тена, кожата е регенерирана и сияйна.

 

Сама пилинг – широко приложим среден медицински пилинг с бадемова и салицилова киселина, pH 1.0-2.5. Сама пилинг е създаден основно за лечение на мазна, акнеична кожа с разширени пори, комедогенно и кистозно акне със средна степен на възпаление, а също на белези и пигментации причинени от акне.
Терапията ексфолира и подобрява текстурата на кожата, подобрява акнето, намалява количеството и дълбочината на пигментациите.

 

Жълт пилинг – среден медицински пилинг с трихлороцетна,млечна,салицилова киселина и ретинол.
Благодарение на мощното си ексфолиращо действие, този пилинг стимулира отстраняването на дермалните и епидермални слоеве на кожата. Препоръчва се за финни и по-дълбоки линии, белези от акне, стрии, девитализирана кожа без яркост, неравномерна пигментация. С тази терапия се постига по-равен тен на кожата и намаляване на пигментациите. Жълтия пилинг се прилага и като лечение за цялостно подмладяване на лицето.

 За безплатна консултация в AV Light, потърсете ни на един от възможните контакти на ТУК