AV Light

Терапия "Регулираща грижа"

Успокояваща и регулираща грижа за смесена и мазна, склонна към акне кожа

Нечистата и мазна кожа принадлежи към най-често срещаните кожни проблеми. За да се реши този проблем е необходимо да се използва комбинация от съставки, които намаляват мастната секреция, имат противовъзпалителен ефект, а едновременно с това не изсушават кожата.

Продуктите в терапията успокояват кожата и осигуряват балансиран матов тен.

Какво причинява замърсяването и акнето?

Поради хормоналните промени младите хора обикновено са изправени пред увеличена мастна секреция на кожата през пубертета. Нивата на тестостерон се покачват, мастните жлези стават по-чувствителни към мъжкият полов хормон, увеличава се производството на себум. В същото време, по-засиленият процес на кератинизация (удебеляване) на кожата води до дисбаланс, а корнеоцитите запушват отделителния канал на мастните жлези.

Мастните жлези продължават да произвеждат себум, който не може да бъде освободен поради запушване. Това води до образуването на комедони. Бактериите (Propionibacterium acnes) се натрупват в изхода на мастните жлези, което може да доведе до образуване на папули и пустули.

Най-важните компоненти за лечение на акнеичната кожа са: деликатно регулиране на себума, намаляване на кератинизацията,  за да се предотврати запушване на фоликулите, непрекъснато снабдяване с активни съставки и влага, намаляване на съществуващите възпаления.

Продължителност: 60-90 мин.

Цена: 50лв

Терапия "Регулираща грижа" - AV Light