Лазерната епилация вече е достъпна

Напълно безопасна за всеки тип кожа дори с тен

Повече информация

Много мъже изполват лазерна епилация

Перманентното обезкосмяване е силно предпочитано от хиляди мъже

Повече информация

Всяка зона по тялото може да бъде третирана

Резултатите са очевидни след първа процедура

Повече информация

Предлагаме широка гама процедури

Антицелулитни процедури, мезотерапия, кавитация, радиочестотен лифтинг, химични пилинги

Повече информация

Защо есента е най-подходящият сезон да започнем лазерна епилация?

Лазерната епилация е най-ефективният и дълготраен метод за премахване на нежеланото окосмяване. Чрез нея можем да редуцираме до 80-90% от косъмчетата в зоната за период от 10 и повече години. Процедурата е несравнимо по-безболезнена от всички други познати методи. И дори може да ни излезе по-евтино, да не говорим за спестяването на време за ежемесечни посещения при козметик за кола маска.

Ако желаете в началото на летния сезон да се радвате на гладка кожа и уверено да обличате бански е необходимо да започнете лазерна епилация още през есента.

Защо е така?

Растежът на космите е цикличен и асинхронен процес. Косменият цикъл представляват редуване на процеси на регрес и регенерация и продължава през целия живот на човека.

Различават се следните последователни фази на космен цикъл:

  • Анаген (растеж)
  • Катаген (регресия)
  • Телоген (почивка)

В анагенна фаза папилните клетки се съединяват с основата на космения фоликул, като така се задейства растежа на косъма. По време на фазата на катаген растежа на косми изведнъж спира и настъпва програмирана клетъчна смърт на всички структури на космения фоликул, с изключение на малка част от епителните клетки, които ще дадат началото на следващия косъм. По време на фазата на телоген се достига най-ниското ниво на делене и биохимична активност на клетките. Тази фаза се нарича още фаза на почивка. 

Лазерната епилация премахва окосмяването по селективен начин, атакувайки пигмента на косъма – меланин, чрез високоенергйини импулси с определена дължина на вълната, които причиняват температурно разрушаване на космения фоликул, като запазва околните структури : епидермис и дерма.

По време на катаген и телоген лазерната епилация е неефективна, тъй като енергия не достига до корена на косъма. Ето защо колкото повече косми са в анагенна фаза, толкова повече ще бъдат засегнати и повлияни по време на процедурата.

Колко процедури са необходими?

Броят на процедурите зависи от Вашия фототип, зоната на третиране и спецификите на всеки клиент. Такива специфики могат да бъдат: генетична предразположеност към повишено окосмяване, променен хормонален фон при бременност и кърмене, пубертет, климактериум, хормонални заболявания, прием на хормонални медикаменти, противозачатъчни препарати. Те се определят от Вашият специалист. Лазерната епилация унищожава единствено косми, които са в анагенна фаза (т.е. косми с „корен“). 

В човешкото тяло едва 20-30% от космите са в тази фаза в даден момент. Това е и причината да се правят повече от една процедури. Обикновено броят им варира между 6-10 на зона. При всяка процедура ние премахваме именно само тези косми, които са в активна фаза на растеж – само тогава могат да бъдат унищожени от фоликула и да имаме ефективност.

Какъв е интервалът през който се правят процедурите?

В различните зони на тялото космите растат за различно време. На краката това може да бъде между 60-90 дни, а на лицето между 30-40 дни. За торса (ръце, подмишници, гърди, корем, интим, гръб и други) са необходими между 45-60 дни.

Тези факти изискват да планираме правилно времето за начало на процедурите.

Правилото е следното: винаги започваме в неактивния сезон да се подготвяме за активния сезон. Независимо дали става дума за диета, антицелулитни процедури или обезкосмяване. Няма как да започнем процедурите през май и да очакваме да сме готови за лятото. За най-големите зони (например крака) е добре да започнем 9 месеца преди началото на лятото, за да можем да имаме време да извършим процедурите в точните моменти за максимална ефективност.

За безплатна консултация в AV Light, потърсете ни на един от възможните контакти на ТУК